Het is geen geheim dat de natuur een positieve invloed heeft op ons welzijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om de natuur naar hun eigen tuin te brengen. Maar hoe doe je dat nu precies? In deze blog zullen we je enkele tips geven over hoe je natuur naar je tuin kunt trekken.

Plant diversiteit

Een van de belangrijkste aspecten van een natuurlijke tuin is plant diversiteit. Dit betekent dat je niet alleen maar één soort plant in je tuin hebt, maar juist verschillende soorten. Dit zorgt niet alleen voor een mooi kleurenpalet, maar ook voor een gezond ecosysteem. Denk bijvoorbeeld aan het planten van verschillende soorten bloemen, struiken en bomen. Een plant die hier perfect voor is, is de klimop. Deze plant is niet alleen mooi groen, maar ook nog eens een echte klimmer. Zo kun je hem langs een muur of schutting laten groeien voor een natuurlijke afscheiding.

Water in de tuin

Een ander belangrijk element in een natuurlijke tuin is water. Dit kan in de vorm van een vijver, fontein of zelfs een klein beekje zijn. Water trekt namelijk verschillende dieren aan, zoals vogels en insecten. Daarnaast zorgt het voor een rustgevende sfeer in de tuin. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook nog een regenton plaatsen om regenwater op te vangen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je planten.

Creëer schuilplekken

In een natuurlijke tuin is het belangrijk om schuilplekken te creëren voor dieren, dit kan bijvoorbeeld met een hedera helix. Dit kunnen bijvoorbeeld takkenhopen, insectenhotels of vogelhuisjes zijn. Zo geef je dieren een veilige plek om te rusten en te schuilen. Daarnaast kun je ook nog denken aan het plaatsen van een vogelbadje of een bijenhotel. Zo draag je bij aan het behoud van verschillende diersoorten in je eigen tuin.

Met deze tips kun je op een eenvoudige manier natuur naar je tuin trekken. Vergeet niet om ook te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Want een natuurlijke tuin is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen welzijn. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en creëer je eigen stukje natuur in je tuin!