Een eigen huis kopen, is tegenwoordig een hele onderneming. De huizenprijzen blijven alsmaar stijgen en hoe langer je wacht met kopen, hoe kleiner de kans is dat je je woning nog kunt financieren. Is het je gelukt om een mooi huis te kopen, dan is het zaak om deze goed te verzekeren. Ben jij momenteel op zoek naar de juiste verzekeringen die jouw bezit goed beschermen? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je. Wij zetten de belangrijkste verzekeringen voor je op een rijtje zodat je zeker kunt zijn dat je heel veel nare problemen kunt afwenden. Dat is de kracht van een verzekering en wij raden je dan ook sterk aan om onderstaande verzekeringen af te sluiten. 

 

Je huis goed verzekerd

Wanneer je een eigen huis hebt, is het verstandig om deze goed te laten verzekeren. Je kunt beginnen met je opstalverzekering afsluiten. Deze heb je nodig om te zorgen dat je pand zelf goed verzekerd is. Er kan namelijk op heel veel manieren schade ontstaan aan je woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brand, of aan lekkage. Zelfs een klein incident kan al heel veel sporen nalaten en dat kan je ontzettend veel geld gaan kosten wanneer je niet goed verzekerd bent. Je kunt doorgaans kiezen uit twee soorten opstalverzekeringen. Bij de voordeligste optie is een aantal schadeposten uitgesloten, bijvoorbeeld ongelukjes die je zelf veroorzaakt hebt in huis. Wil je echt geen enkel risico nemen, dan kun je voor de allrisk opstalverzekering gaan. Met deze verzekering is ook je ruitschade gedekt, wel zo handig als je nog jonge kinderen hebt bijvoorbeeld. Ook goed om te weten is dat je met je opstalverzekering ook je zonnepanelen kunt verzekeren. Dergelijke panelen zijn vaak duur en dus is het verstandig om deze goed te laten verzekeren. 

 

De inboedelverzekering 

Naast je opstalverzekering, heb je ook nog een inboedelverzekering nodig. Zoals de naam al aangeeft, richt deze verzekering zich op jouw spullen in huis. Ook deze kunnen op allerlei manieren beschadigd raken, vaak zelfs op manieren die je zelf niet eens voor mogelijk had gehouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een forse stroomschok door je elektriciteitsnet waardoor al je elektronica er ineens mee ophoudt. Dergelijke ongelukjes kunnen al heel snel in de papieren lopen, maar met een goede verzekering is de schade zo weer opgelost en worden de kosten ervan uitbetaald door jouw verzekeringsmaatschappij. Neem daarom altijd beide woonverzekeringen zodat je goed gedekt woont. Reken maar dat dat een stukje gemoedsrust geeft. 

 

Aanvullende pakketten 

Wij hebben in het voorgaande de twee belangrijkste verzekeringen voor je woning besproken, maar er is nog heel veel meer. Je kunt namelijk ook nog aanvullende opties kiezen. Heb jij echt dure apparatuur in huis staan, dan kun je deze apart verzekeren. Zo weet je zeker dat je spullen in ieder geval vervangen kunnen worden wanneer er iets in je woning gebeurt. Heb je advies nodig? Dan staat er bij iedere verzekeringsmaatschappij altijd wel iemand voor je klaar om je van professioneel advies te voorzien.